Första passet i nya ridhuset


Premiär i ridhuset

Hejhej! Hoppas allt är bra med er, med mig är det bra har lite ont i huvudet bara. Sitter just nu i soffan men funderar på att gå och lägga mig och kolla på Jersey shore? Idag var det TVD också, och det var sååååååå awesome!!!
 
Red för första gången idag i ridhuset! vilken känsla det var, det var magiskt! Frida hade Mulligan så jag red igenom Chantique. Helt fantstiskt. 
 
Imorgon jobbar pappa så jag och mamma och diddi ska göra det lite fint här hemma med lite adventspynt, baka lussebullar och dricka glögg:D. Sedan åker vi till stallet och pyntar där med alla:) Det ska bli mysigt. Ska också rida hästarna i fina ridhuset. På söndag ska jag, Greta och Ebba åka till gloden, det kommer bli fett!!;). 
 
En snabb video från passert idag kommer. 
 
Ian Somerhalder från The vampire diaries får stå för bilden. 
-Sure babe!

Första snön

Hejhej! Som ni kanske har märkt så har jag inte bloggat något. Jag har haft väldigt mycket att tänka på och har faktiskt inte mått bra. Men nu ska jag verkligen ta tag i mig själv och bara tänka på mig! För det behöver jag. 
Självklart så ska jag ju inte sluta tänka på er andra, men när jag är här hemma så måste jag bara tänka på mig själv, för att enbart må bra. 
 
Igår var jag hemma från skolan, passade på att göra det lite fint här hemma med adventspynt, mamma jobbade hemifrån då hon hade opererat bort ett stift från foten (operationen gick jätte bra). Så vi passade helt enkelt på att vara med varandra då vi inte längre är med varandra i stallet....
 
Idag gick jag till skolan som vanligt men hade ändå en rätt så skön dag dock. När jag kom hem åkte jag nästan direkt till stallet. Hovslagaren kom idag och satter på broddar och snöskor.. haha snacka om bra timing?;) Red kyrkrundan barbacka på Mulligan, till sällskap hade jag med mig Elin och Karin:) Vart en jätte mysig skritt tur:). 
 
Nu ska jag kolla på nya batman filmen med pappa, mamma jobbar kväll och diddi är hos Eric. 
Hörs imorgon, kram
Mitt rum↑
Diddis rum↑
 
Haha, märks att vi gillar rosa hihi

Nu är det äntligen klart!

... Nu får man äntligen rida i ridhuset!!!! Som jag har längtat!:) Ska bli så kul.
Nu när skitvädret kommer så blir det bara ännu bättre:))  

just nu känner jag såhär




just nu känner jag såhär




Mysigt i skogen med Mulle

Hejhej! Var hemma idag med, gjorde inte direkt mycket kollade på Jersey Shore hehe. Passade på att åka till stallet när det var ljust ute.
 
Emma hade Chantique idag så jag behövde bara ta hand om Mulligan. Passade på att rida slingan då det var ljust. Han skötte sig utmärkt:). Det var en mysig ridtur, bara han och jag. Älskar mina hästar! Dem är mina bästa vänner! När man som mest behöver dem så finns dem alltid där♥ 
 

Nu sitter jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar hihi. Pappa har gjort kyckling med klyftpotatis och sweetchilisås. ikväll är det bara pappa, jag och diddi hemma för mamma jobbar kväll, men hon kommer nog hem runt 22 någongång:). Hörs sen, byebye..
Bilderna är från i sommras i deras härliga hage som är utanför vår stuga. 

volten med Chantique

Dagens ridpass gick jätte bra!:) Red dressyr på volten och hon var superduper fin. Övade på ökningar i mest galopp. Tänkte köra igenom programet men det var så många där uppe så jag spar det till någon annan gång istället.
 
Detta är våran alldeles sista LB:1 ihop, sedan ska vi bara ta oss uppåt. Eller så är det tänkt iallafall;). 
Frida hade Mulligan idag, så när jag kom till stallet stod han och sov hihi, gick såklart in och pussade på honom. 
Nu ska jag fixa mig inför natten och sedan gå och lägga mig för imorgon blir det en tidigt morgon! Pappa och jag har utsläppet:). Nattinatti♥

Powerwalk

Hej igen! Sitter just nu och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka till stallet. 
Tänkte rida igenom Chantique dressyrprogramet, men fick så ont i huvudet så vi får se.. kanske bir bättre. 
Jag kände för att få lite friskluft så jag satte på mig träningskläderna och tog mig en PW i skogen. 
Pratade i telefonen med Elin också, det vart ett låååångt samtal som varade i 44 minuter hehe...:). 
Nu ska jag nog stänga av datorn om huvudvärken ska bli bättre någongång! 
Byebye.

Hard work at home




Tisdag morgon

Godmorgon! Inatt sov jag som en stock! Sov ni bra? Idag är jag dock hemma från skolan, har inte mått så bra dom senaste dagarna så jag pluggar hemifrån istället. Nu i skrivande stund ligger jag i sängen och tänkte ta mig en tupplur för att orka plugga sen. Hörs senare, kraaaaamar



godmorgon

Hello! Hoppas ni har sovit bra, jag själv sov inte så bra. Var inte ett dugg trött, der var kallt i rummet men som tur var sov jag med Diddi!:)

Just nu är jag i skolan och pratar om gymnasium, har rätt skön dag idag:). Efter skolan åker jag och pappa till stallet, Karin har Chantique så jag behöver bara tänka på Mulligan.



Söndag

Hejhej! Fick mig en härlig sovmorgon idag, vaknade runt 10 ungefär. Gick och la mig väldigt sent igår, kollade på tv och var inte trött så jag somnade vi 2 inatt. Så denna sovmorgon behövde jag:). 
 
Har inte gjort någonting idag, har bara slappat. Hoppade in i duschen och vaknade till lite. Vi ska snart äta lunch sedan åker vi ner till stallet och fixar. Diddi och jag tänkte rida ut idag, så idag behöver jag bara tänka på Mulligan. 
Hörs sen, puss.

Längtar till julen!!!

Gud vad jag längtar till julen! Längtar till snön, lussebullarna och att julpynta! 
Visst, det är mörkt och kallt men jag längtar ihjäl mig...:) Tror det är lite för att vi får ridhus också, 
för annars brukar jag hata vinter;). 
 
Vi pratade lite med Mie och så sa vi att pappa kanske ska sätta upp högtalare i ridhuset, så då kan man rida till musik!! Tänk vad najs????:D Bara man inte typ rockar loss haha. Men tänk att rida dressyr till en skön låt? 
 
Typ såhär?;) F*n vad häftigt!!!!!!

Dagens ridpass

Idag hade jag båda hästarna, men Mulligan fick vila vilket jag tror han tyckte var skönt. 
Red Chantique på volten, hon var jätte fin! Jag tycker hon bara blir finare och finare. 
Vi övade lite galoppombyten, skänkelvikning och ökad galopp/trav. Hon var jätte duktig!
Jag är dock väldigt dålig på galoppombyten, men det är ju inte hon;) så hon hjälper mig. 
Tillslut fick jag tre jätte fina byten, och jag vart väldigt nöjd!
Red henne sedan i lätt sits så att hon sökte sig ner och travade av henne. 
 
Efter passet var både jag och Chantique väldigt nöjda. Ställde henne i spolspiltan och schamponerade 
hennes vita strumpor, satte på någon salva till hennes mugg och sen penslade jag på olja på hennes hovar. 
Medans jag gjorde allt det här så stod Elin med "slickgodiset" Horslyx som Chantique fick slicka på,
det älskar Chantique! ögonen bara rullar i huvudet på henne haha. Dock blir hon väldigt kladdig runt munnen/mullen. 

Lite shopping i Arninge

Hello! Idag var jag, mamma och pappa i Arninge och shoppade lite. Vi var till Rusta och köpte lite smått till hemmet. Där hittade jag en jätte fin matta som jag vill ha till mit rum. Den är rosa och rund hihi. Sedan åkte vi till H&M så att jag kunde köpa något. Mamma var så gullig och tog ut pengar till mig:). Hittade ändå lite saker som jag är nöjd med. 
Denna ↑ tröja köpte jag mest för att jag tyckte att kragen var så gullig!
Tänkte mig en tröja över den så att bara kragen sticker upp, det är riktigt snyggt;).
Härlig duschtvål.
Fina adventsstjärnor till mig och Diddi, min är den ljusa. 
Sedan ett härlig doftljus som luktar kanel. Har det tänt nu och det luktar jätte gott...

det går bra nu




skolan

hejhej!:) Hoppas det är bra med er, med mig är det helt okej:). Sitter just nu i skolan och pluggar lite inför prov på egen hand. Jag slutar om 5 minuter så det ska bli skönt att få komma hem:). Dock är jag stall-ledig så idag blir det en pluggdag..tänkte fixa lite saker hemma och sedan äta något innan jag sätter igång med pluggandet. Nu ska jag plocka ihop och ta mig hemåt;) Kram!



På tunnelbanan

Hejhej! Sitter just nu på tunnelbanan som är vid stadion, sedan tar jag tåget hem till Täby. Jylice hoppade precis av vid T-Centralen. Vi var ju som sagt och besökte Djurgymnasiumet i Liljeholmen och gud va fint det var! Kände mig verkligen hemma där! Jag kan förklara mer sen när jag är hemma:)
KRAM



Dressyrlektionen

Hej hå! Hade som sagt dressyrlektion igår på Mulligan. Volten var dock inte så rolig.. var som en sjö där uppe, tyvärr. När jag red fram kändes det bara som att han gick och tänkte på annat, han var "okonsentrerad". När vi väl satte igång med lektionen gick det superduper bra!:))) Lotta hade med sig en graman vilket funkade alldeles utmärkt! Han var hur underbar som helst, han var lyhörd, framåt och glad. Vi fick låna gramanen av Lotta ett tag och kommer att rida med den 1-2 dagar i veckan, inte mer än 2 dagar! Jag var jätte nöjd efter passet och jag tror att Mulligan också var det!:) Så det var väldigt kul!!♥
 
Idag var jag i skolan på morgonen från 9.00 till 11.30 sedan slutade vi, skönt va?;) Sedan åkte jag och Jylice till Täby centrum och kollade runt. Jag hittade massor med saker men det var så dyrt så jag avaktade. Fick dock med mig en stickadtröja från Carlings som var på halvapriset. Efter ett tag i Centrum så tröttnade vi, vi tog istället bussen mot Arninge och åkte till Andersson häst och hund. Älskar att kolla på hästsaker! Tror Jylice också gör det.. hihi. Vi träffade trevliga Camilla där också, vilket alltid är trevligt:). Köpte dock inget då jag inte hade dom pengarna med mig, men visst vill man ha saker? Jag skulle kunna köpa allt i den butiken! 
 
Just nu sitter jag i soffan och kollar på tv med mamma, pappa och Shady:) Myyys! Imorgon har jag ingen skoldag, istället ska jag och Jylice åka till Stockholms djurgymnasium som ligger vid Liljeholmen. Det ska bli så kul att få se hur dem har det:). 

The worst day of loving someone is the day that you lose them.

Hejhej! Förlåt för väldigt dålig update. Jag har varken haft tid eller ork för att blogga. Detta har nog varit mitt livs hemskaste helg..än så länge, vill inte ta upp det här i bloggen pga personligaskäl.

Idag åkte jag och mamma upp till stallet och fixade, det var mysigt att äntligen få lite tid med henne där.
Hade båda hästarna så började med att rida Chantique på travbanan. Hon var jätte fin och lugn! Gjorde också några galopp-ombyten och jäklar vad hon tog i, jag bara flög upp i sadeln på henne hehe. Hon var verkligen jätte duktig. Avslutade passet med ett varv i trav i en låg och sansad form. En väldigt nöjd ryttare och häst kom sedan tillbaka till stallet igen.

Efter det fixade jag iordning Mulligan lite snabbt. Sedan red jag ut honom rakan fram och tillbaka. Han var busig, och väldigt pigg men samtidigt väldigt lyhörd och gick lätt i form, vilket jag inte hade räknat med. Han skötte sig utmärkt! Det åkte förbi en ambulans med blåljus i fullfart som också kom bakifrån och en bil som hängde på tuttan men inte brydde han sig, han är så cool.
Vart otroligt nöjd med båda ridpassen idag, vilket är underbart!

Imorgon är det Lotta lektion för mig och Mulligan. Lotta ska ta med sig en gramantygel som kommer hjälpa Mulligan att gå lättare i form. Så det ska bli kul!:) Tror dock inte att volten är så bra nu, men vi får försöka helt enkelt.

Imorgon har jag bara halvdag så slutar runt 11 ungefär. Men ska sitta kvar ett tag och göra ett prov men det är bara 5 frågor kvar på de så det går nog undan:). Just nu ligger jag i sängen och kollar på fast and furious 4 som går på tv men ska alldeles strax sova. Vi hörs imorgon, nattinatti.







Friday

Hej hå! Äntligen är det fredag! Ska bli så skönt med helg, veckorna går så fort. Vill ni veta en rolig sak??
Den 8/12 är det en Km på Täby ryttarcenter och då ska jag vara med på Chantique en LB:1 och sen ska Emma (våran medryttare) rida Chantique en LA:3 vilket är väldigt kul tycker jag!!! Jag har inte tävlat något LA program på Chantique så
det skulle vara jätte kul att se dom två göra det!:) Så nu blir det hårdträning för Chantiques del! ser verkligen fram emot detta, är redan nervös.... hihi

Idag har jag Mulligan, vet inte riktigt vart jag ska rida faktiskt får se vad jag hittar på. Vet inte eller hur hårt han har gått.



godmorgon

Min favoritlåt just nu! Den är med i TVD också hihi...



matte prov del 2...

japp.. sitter och väntar på att få provet så att jag kan sätta igång. Ser inte direkt fram emot det haha....



min underbara ponny!

Tänk när vi köpte Mulligan och han inte hade gjort någonting. Han var svårlastad, var jätte rädd för vatten, kunde knappt gå i form och vägrade på hinderna hela tiden.

Idag är han en helt annan häst! Han har en otrolig hoppkapacitet, han går in i transporten, man kan spola av honom och ha honom i spolspiltan och så går han bättre i form. Jag är så nöjd över våran utveckling tsm och vi satsar för fullt.
Han är så underbar och världens snällaste!

Vårt mål till våren/sommaren:
Att starta en pay and jump och att starta en LC:1a.



happy

Hejhej! Har såååå skön dag idag! Jag slutar om en timme, och då åker jag till stallet:) och det är = MYS! tror jag har båda hästarna? vet inte riktigt hehe. Hur mår ni? hoppas ni mår bra! Jag har lite ont i huvudet men annars är det bra:). hörs sen, puss



skolan=boring

Har lite att göra iallafall... dock inte så nyttigt!



lunch rast

hejhej! Sitter just nu i matsalen med tjejerna och pratar om allt möjligt.
Ska snart ha min sista lektion som är hemkunskap. Slutar egentligen vid 14.10 men måste stanna och göra mitt so prov som jag fortfarande inte har gjort! Är lite smått nervös faktiskt.. Nu ska jag vara lite social
Puss&kram



skola igen..



Usch och fy.. nu är det härliga lovet slut och det tråkiga börjar igen. Men det är bara att gilla läget antar jag. Jag är så sjukt skoltrött och vill bara börja jobba haha. Imorgon ringer klockan på 06.15 vilket känns hyfsat segt.

Idag gick jag ner på travbanan med Mulligan. Satte på honom gummisnodd så att det skulle gå lättare att jobba honom. Han var jätte pigg och positiv och vart tillslut jätte fin. Kom sedan upp till stallet med en genomkörd ponny och en svettig sådan, vilket jag älskar hihi!

För några dagar sedan gick jag upp på volten med Chantique och red lite markarbete med en bom och ett sockerbitshinder. Hon var så otroligt fin! och så underbar att rida! Hon har blivit så fin i hoppningen satt jag ville inte sluta rida henne. Japp, så pass var det! Hon är så fin Chantique. Ser verkligen fram emot att hoppa båda hästarna i ridhuset sen.

Nu ska jag gå och lägga mig, ska ju upp till skolan imorgon bitti. Godnatt sovgott allihopa:)

Lördag

Hej hå! Idag åkte hela familjen ner till stallet. Vi hade med oss en engångsgrill så vi grillade korv och hamburgare, mums! Jag och Diddi hade tänkt att rida på travbanan men vi orkade inte så vi red barbacka kyrkrundan istället. 
Det var mysigt, och jag tror att hästarna också tyckte det. När vi nästan var framme vid stallet så började det spö regna...Men det gjorde inte så mycket. 
 
Vi har börjat att ge hästarna blåbärssoppa. Har läst om det lite på internet och det är ju vitaminer och fiber i så det är rätt så bra:). Däremot så är det ju rätt mycket socker i, men om man köper en sockerfri så är ju det bara bra? Hästarna är som tokiga i det!
 
 

snart klart!

Japp.. Snart är det klart! Och kolla så fint det är. 

Godnatt

Nu blir det till att kolla på The vampire diaries episode 4! hihi yippii:)
Vad tycker ni om inlägget innan? Var det bra tycker ni? 
Kanske lite roligare än att bara läsa om vad jag gör hela tiden?
Kommentera gärna så jag vet, har flera tips att dela med mig.
Har massor med tips från stallet också, när det gäller hästarna osv.
 
Imorgon har jag och pappa utsläpp, vilket jag tycker är jätte mysigt hihi....
Godnatt♥

Tips

Hejhej! Tänkte ge er lite tips för håret och ansiktet. Krämer som jag använder och som jag tycker funkar och har fått resultat med. Detta gör jag efter att jag har duschat. 
 
Till ansiktet: 
1. Först tar jag bort mitt smink med L'oreal triple active fresh cleansing gel. Den rengör och bevarar hudens naturliga fuktbalans. Huden blir rengjord och återfår sin rätta balans. Huden blir klar och känns fräsch och behaglig.
 
2. Sedan tar jag en peeling från Rituals som heter Rightening face exfoliator. Man masserar in den i ansiktet (som ska vara rent!) och låter det sitta i ca 2-3 minuter sedan sköljer man av det. 
 
3. Sedan tar jag på mig en skön ansiktskräm som passar min hud. På bilden nedan är det en L'oreal dagkräm som  är bra. Dock inte den jag brukar ha då min är slut. Detta är mammas som jag brukar låna. Annars så har jag en dagkräm från Rituals som är jätte skön! Vet dock inte vad den heter. 
 
Till håret: 
1. Efter att jag har duschat så tar jag i en hårinpackning för att få håret mjukt och fint. Jag har torrt och slitet hår så detta passar mig perfekt! Låter det sitta i håret i minst 10 minuter. För bästa resultat så sover jag med det, med en handuk under huvudet på kudden. Dagen efter sköljer man ur det och får ett glansigt och lent hår. Jag använder mig utav märket Aussie 3 minute miracle. Ett kanonmärke verkligen! 
 
2. Efter det tar jag i olja i topparna inte i hela håret! Då blir det fettigt. Jag använder mig utav Proffs Argan oil vilket funkar alldeles utmärkt. Det luktar gott och jag får otroligt lent och glansigt hår. 
 
3. Sedan har jag i Bed head Foxy curls. Det är mest till dem som har lockar. Jag använder det för att styla håret och få mer volym, sedan luktar det så otroligt gott! Jag älskar denna produkt. Den sitter länge i håret och behåller volymen/stylen. Jag brukar ha denna i spray format men nu råkade mamma beställa fel så fick med pump istället. Denna är bra men tycker sprayen är bättre. 
 

Me ♥ Vampire diaries

 
 

on my way


stallet

sitter just nu på bussen påväg till stallet ska alldeles strax hoppa av, är vid Rydbo skolan. Har med mig gott chai te som håller mig varm!:)

RSS 2.0